close
Féláron jön a Hyundai új üzemanyagcellás autója
E-mobilitás - Egyéb

Féláron jön a Hyundai új üzemanyagcellás autója

A Hyundai 2018-ban új üzemanyagcellás modellel lép piacra, ráadásul fela annyiért, mint amennyibe a Tucson hídrogénhajtású verziója ma kerül – számolt be róla a Korea Herald. Ez lesz az a modell, amelynek érkezéséről már több, mint fél éve hallani, és amelyről tudni vélik, hogy egy sportos szabadidőautó lesz.

Szakértők számításai szerint, a mai árakból kiindulva valahol 30-50 ezer dollár körül lehet majd az új modell ára, ami nem kifejezetten olcsó, de mindenképp eléárhetőbbé teszi az üzemanyagcellás erőforrást, a mai árszinthez képest. Ráadásul a hírek szerint az új hidrogénhajtású modell hatótávolsága a mai 415 kilométerről, 600 kilométerre nő.

A legutóbbi adatok szerint 544 üzemanyagcellás modell kelt el eddig, közülük 77 fut Dél-Koreában, száznál több az Egyesült Államokban, és több, mint 250 kerölt az EU-ba.

Az üzemanyagcellás technológia fejlesztése ma zömmel állami támogatásból történik, ezért is fontos lenne az elérhetőbb ár, hogy a kutatás-fejlesztési költségek valamelyes megtérülésére mutatkozzon némi remény – jegyzik meg ágazati megfigyelők.