close
Év végétől valamennyi lakossági fogyasztót a Főgáz látja el
Egyéb - Gáz

Év végétől valamennyi lakossági fogyasztót a Főgáz látja el

Beolvadással egyesül 2016. december 30-án a FŐGÁZ és a kizárólagos tulajdonában lévő ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató, a Társaság általános jogutódja a FŐGÁZ lesz. Ezzel a lépéssel valamennyi lakossági földgáz fogyasztót a FŐGÁZ szolgál ki az év végétől. Az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató részére adott csoportos beszedési megbízások kedvezményezettje is a FŐGÁZ lesz, amellyel kapcsolatban a fogyasztóknak nincsen tennivalójuk, nem kell új megbízást adni – derül ki a Főgáz közleményéből. 

Az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. jogutódja – a társaság jelenleg egyedüli részvényese – a FŐGÁZ Zrt. lesz. A FŐGÁZ 2015. szeptember 29-én vásárolta meg a társaság többségi részvénycsomagját a GDF International S.A.-tól, majd annak kizárólagos tulajdonosa lett. A beolvadással a FŐGÁZ saját tőkéje 44,279 Mrd Ft-ra, míg mérlegfőösszege 93,037 Mrd Ft-ra nő, ezzel a társaság gazdasági stabilitása tovább erősödik.

Az év végén esedékes beolvadással lehetővé válik a lakossági földgázszolgáltatás hatékonyságának további javulása és a szolgáltatás minőségének további erősítése, hiszen így a Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Csongrád, illetve Békés megye egyetemes szolgáltatásban ellátott mintegy 750 ezer gázfogyasztója is a FŐGÁZ-hoz kerül, amely ezzel már 3,4 millió ügyfél ellátásáról gondoskodik – olvasható a közleményben.

A fogyasztóknak a beolvadás során a csoportos beszedési felhatalmazásokkal (CSOB) kapcsolatban semmilyen teendőjük nem lesz, mivel az egyesülést követően a CSOB-ok kedvezményezettje automatikusan a FŐGÁZ lesz. Erre tekintettel a fogyasztóknak nem lesz szükséges új felhatalmazásokat megadni – áll a sajtóanyagban.

Az ügyfelek a korábbiakkal egyezően továbbra is a megszokott helyeken és felületeken intézhetik ügyeiket. A FŐGÁZ ügyfélközpontú szolgáltatóként folyamatosan költséghatékony, minőségi szolgáltatások bevezetésén dolgozik, amelyek a fogyasztók további megelégedését, kényelmét szolgálják és gyorsabbá teszik az ügyintézést. Ilyen szolgáltatás a FŐGÁZ ingyenes E-gázszámlája, amely a lakossági fogyasztók számára megkönnyíti a számlák kezelését, továbbá a papírmentes szolgáltatással hozzájárul a fenntartható fejlődéshez és a környezet terhelésének csökkentéséhez.