close
Északon bővítene a Transznyefty
Egyéb - Olaj

Északon bővítene a Transznyefty

Az oroszországi olajvezeték-hálózatot birtokló Transznyefty társaság 250 millió dolláros hitelt kíván felvenni. A pénzből a balti vezetékrendszert bővítené.

##grafikon|2##

A Transznyefty a brit Barclays Bankhoz fordult egy 250 millió dolláros hitelért -írja az RBC. Az orosz állami olajvezetéki társaság közleménye szerint a hitelt a balti olajvezeték rendszer kapacitásának megnövelésére használnák. Az új kapacitás évi 60 millió tonna lenne, ám a hír nem szól arról, hogy most mekkora. A csőrendszeren európai és amerikai piacok felé lehet olajat továbbítani.
A Transznyefty egy éven belül be kívánja fejezni a projektet, vagyis 2006 első negyedében. E határidőre 145 kilométer vezetéket kell üzembe helyeznie, megépíteni egy szivattyúállomást, további nyolcat korszerűsítenie, és kibővítenie a primorszki kikötő egy speciális részét.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.