close
E.ON erőművekkel csökken a Metro-lánc kibocsátása
Egyéb - Hír - Világ - Hír

E.ON erőművekkel csökken a Metro-lánc kibocsátása

Üzembe állt az E.ON új, korszerű kogenerációs erőműve a Metro Nizhny Novgorod-i raktáráruházában. A 2007-ben megnyitott 7500 négyzetméteres egység, amely az ötödik legnagyob Oroszországban eddig az országos hálóazttól függöt a hő- és villamosenergia-ellátásban, mostantól függetlenül, és 20 százalékkal kisebb költséggel, és CO2 kibocsátással működhet.

A fejlesztés szimbolikus jelentőségű is, mert az 1,2 milliós, ipari központ, Nizhny Novgorod, és Essen 1991 óta testvérvárosi kapcsoaltban is állnak.

Az E.ON új kogenerációs fejlesztésével a Metro áruház képes lesz önmaga számára megtermelni a működéshez szükséges energiát, ráadásul a korábbinál lényegesen környezetkímélőbb módon.

Az E.ON és a kereskedelmi klác számára is elsődleges fontosságú a környezetvédelem, és a hatékonyság, az energiaellátás minél gazdaságosabb megoldása. Ez az E.ON második ilyen fejlesztése Oroszorságban, korábban a Nogins ipari parkben épített egy hasonló kapcsolt erőművi egységet. Ugyanakkor egy másik, ugyancsak a Metro számára épülő erőmű is közel áll a befejezéshez, egy hónapon belül az Ivanovo-i áruház is átállhat önellátásra, környezetbarát módon.