close
Energiamérő mobil-applikációt fejlesztett az MVM Csoport
Áram - Egyéb

Energiamérő mobil-applikációt fejlesztett az MVM Csoport

Az idén ősszel alapításának 50. évfordulóját ünneplő MVM Magyar Villamos Művek Zrt., a nemzeti, integrált, energetikai társaságcsoport holdingközpontja új, „energizáló” alkalmazással lepi meg az okostelefon használókat.

Az iOS és Android rendszerekre fejlesztett „Mozgásban az energia” applikáció különlegessége, hogy a telefon tánc, futás, kerékpározás vagy sétálás közben a felhasználó mozgását érzékeli, az energiát kalóriában méri, majd automatikusan átkonvertálja Watt-ba. Az innovatív megoldással az MVM Csoport az energiatermelés és energiabiztonság iránti felelősségre, valamint a tudatos energiafelhasználás fontosságára hívja fel a figyelmet.

„A társaságcsoport 2010 második felétől jelentősen bővítette kommunikációs tevékenységét. Míg korábban a szűk szakmát célozta meg, az elmúlt években nyitott a széles közvélemény tájékoztatása, vélemény- és szemléletformálása felé. Úgy gondoljuk, hogy a mai igényeknek megfelelő, innovatív online megoldások fejlesztése jól illeszkedik az MVM Magyar Villamos Művekről Zrt.-ről kialakult professzionális, modern és megbízható vállalat képéhez. Az újonnan fejlesztett alkalmazás szórakoztató módon képes arra, hogy felhívja a figyelmet az energiatermelés és energiabiztonság iránti felelősségre, valamint a tudatos energiafelhasználás fontosságára.” – mondta Felkai György, az MVM Csoport kommunikációs igazgatója.

A „Mozgásban az energia” nevű alkalmazás nemcsak az aktuális mérést, hanem a korábbi eredményeket is tárolja. Emellett arra is lehetőséget biztosít, hogy az eredményeket e-mailben vagy a Facebookon osszuk meg ismerőseinkkel. Az applikáció átlagértékekkel (nem, kor, testmagasság, stb.) számol, ezért hozzávetőleges értékeket ad. A használó telefonjának elmozdulását érzékeli, így mérve, hogy mikor és mennyi ideig van a tesztelő mozgásban. Az eltelt idő alapján számolja ki az „elégetett” kalóriát.

Az új alkalmazás hamarosan akár a legújabb hazai slágerek hallgatása közben is kipróbálható. Az MVM Csoport országos ünnepi rendezvénysorozata legközelebb október 26-án a debreceni Kölcsey Központba, majd november 2-án a veszprémi MVM Arénába látogat. Az energetikával kapcsolatos játékok és interaktív kiállítás mellett fellép Oláh Gergő és Janicsák Veca, amikor előkerülhetnek az „energiamérő” mobiltelefonok is.

A program ingyenesen letölthető iOS és Android rendszerekre az Apple Store-ból és a Google Play-ből