close
Eltörlik az ökoadót Németországban?
Egyéb - Olaj

Eltörlik az ökoadót Németországban?

A benzinárak további emelkedése esetén a német kormánykoalíció nagyobbik pártja fontolóra kívánja venni az 1999-ben bevezetett ökológiai adó következő lépcsőjének felfüggesztését – jelentette a FigyelőNet.
Ez az adónem, amely a kisebbik koalíciós párt, a Szövetség 90/Zöldek nyomására került be a kormányprogramba, 1999 óta minden év első napján az energiahordozók automatikus drágulását vonja maga után. Az ellenzék és a közvélemény egy része a példátlanul magas árakért a koalíciót, illetve az ökológiai adót teszi felelőssé. Pénteken ismét rekordmagasságba szöktek a német benzinárak: a nagy multik kútjainál 213 pfennigbe került a 91-es és 230 pfennigbe a 98 oktános ólommentes motorbenzin literje, azaz az április végi apadás után ismét elérte a húsvét utáni időszak szintjét.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.