close
Előrejelzést kér az energiaárakról a kormány
Áram - Blog - Egyéb - Gáz

Előrejelzést kér az energiaárakról a kormány

A földgáz és a villamos energia várható világpiaci áráról vár előrejelzést az energiahivataltól a harmadik rezsicsökkentést előkészítő munkacsoport – közölte szerdai Facebook-videójában Rogán Antal.

Rogán Antal jelezte: az első ülésen megkezdték a harmadik rezsicsökkentés előkészítését és arra kérték Dorkota Lajost, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnökét, hogy készítsenek előrejelzést a várható világpiaci árakról. A kormánypárti politikus elmondta: a földgáz és a villamos energia területén is árcsökkenésre számítanak, és az a céljuk, hogy az a magyar fogyasztóknál is érvényesüljön 2014-ben. A fideszes frakcióvezető arra is kérte az energiahivatal elnökét, hogy kérjen adatokat a magyar szolgáltatóktól.

Megjegyezte: a MEKH adatbekérési jogát januárban törvénnyel fogják megerősíteni, adatszolgáltatási kötelezettséget írnak elő, hogy a tényeket ne lehessen eltitkolni se a hatóság, se a magyar fogyasztók elől. A frakcióvezető közölte: az újabb rezsicsökkentés időpontjára és mértékére januárban tesznek javaslatot a frakciónak.