close
Elon Musk mentheti meg Dél-Ausztráliát a blackout-tól
Áram

Elon Musk mentheti meg Dél-Ausztráliát a blackout-tól

Elon Musk megoldást ajánlott Ausztrália leginkább megújuló függő déli államának a black-out elkerülésére, 100 nap alatt 25 millió dollárért egy akkumulátoros energiatárolót telepít. Ha sikertelen lesz a küldetés, akkor az államnak nem kell kifizetnie a tárolót.

A Tesla-vezér azután ajánlotta fel közreműködését a közösségi médiában, hogy Dél-Ausztráliát az áramszolgáltatás összeomlása fenyegeti. A kormény kész az együttműködésre mindazokkal, akik megoldást kínálnak a blackout elkerülésére – idézi az ausztrál energia és környezetvédelmi minisztert a Reuters.  Musk egy 100 megawattórás rendszer telepítését ajánlotta fel. Az ausztrál szoftvercég, az Atlassian Corp. társalapítója Mike Cannon-Brooks, ugyancsak a Twitteren hét apot kért Musk-tól, hogy a politikai támoagtást és a finanszírozást megszervezze.

A hírügynökségek emlékeztetnek, jogy a Tesla a héten mutatta be – a háztartási naperőhasznosítás szempontjából világelső – Ausztráliában a Powerwall 2-t, a tesla intelligens tárolórendszerét.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.