close
Elektromosra váltanának az amerikaiak
Egyéb

Elektromosra váltanának az amerikaiak

Az elmúlt években csökkentek az üzemanyagárak az Egyesült Államokban, de ez nem hatott arra, hogy az amerikaiak jelentős része elektromos autót szeretne – derült ki az Amerikai Gépjármű Szövetség (Automobile Association of America) felméréséből.

Az AAA adatai alapján 30 millió amerikai a következő autójaként elektromos autót vásárolna. A 24 év alatti fiatalok körében még magasabb ez az arány, eléri a harminc százalékot. Az AAA közlése szerint pontosan annyian vásárolnának elektromos autót, mint nagyobb fogyasztású városi terepjárót.

Az okok között a válaszadók 87 százaléka a környezet védelmét jelölte meg, 62 százalékuk szerint hosszú távon olcsóbb az elektromos autó, míg 57 százalékuk a legújabb technológiára akar váltani. Ugyanakkor jelentős része a megkérdezetteknek aggódik a még kiforratlan infrastruktúra miatt. A határozatlan, vagy bizonytalan válaszadók azért nem vásárolnának elektromos autót, mert tartanak attól, hogy ha lemerül az akkumulátor, akkor nem tudják idejében újratölteni. A „nem vásárolnák most” választ megjelölők kétharmada drágállja is az új technológiát, szerintük lényegesen többe kerülne, mint amennyit hajlandóak lennének kifizetni egy új autóért.