close
Egységes közműszámlát vezetnének be
Áram - Blog - Egyéb - Gáz - Távhő

Egységes közműszámlát vezetnének be

A várhatóan 2014. január 1-jétől hatályos új rendszerben egységesek, egyszerűek, átláthatók, mindenki számára megérthetők lesznek a számlaképek – közölte Németh Szilárd, a kormánypárt rezsicsökkentésért felelős politikusa.

“Meg fogjuk határozni színekkel az egyes szolgáltatások területét, hogy még könnyebb legyen az eligazodás, és meg fogjuk határozni még a betűméretet is” – mondta az országgyűlési képviselő, jelezve, hogy a jogszabály vonatkozik majd a gáz-, a villany-, a távhő-, a víz- és csatorna-, valamint a szemétszállítási és a kéményseprési számlákra is. Hozzátette, hogy lesz egy úgynevezett elsődleges számla, de emellett a szolgáltatók a továbbiakban is kötelesek lesznek kibocsátani a részletes számlát.

Németh Szilárd a tájékoztatón emlékeztetett, hogy péntektől, november 1-jétől ismét olcsóbb lesz a háztartási energia ára, így a gázért, az áramért és a távhőért a 2012. decemberi árakhoz képest 20 százalékkal kevesebbet kell majd fizetni. Jelezte ugyanakkor, hogy ezekkel a díjakkal Magyarország a középmezőnyben lesz európai uniós szinten, amivel szerinte “nem elégedhetünk meg”, mert a gáz- és az áramárak még így is az EU-átlag feletti terhet rónak a magyar családokra. Tehát “bőven van indoka még egy esetleges újabb rezsicsökkentésnek” – jelentette ki.