close
Egymilliós támogatás az Ökomenikus Segélyszervezetnek
Áram - Egyéb

Egymilliós támogatás az Ökomenikus Segélyszervezetnek

Az Elmű-Émász és a GA Magyarország összesen egymillió forintos támogatást nyújtott az Ökomenikus Segélyszervezetnek.

“A cselekvésnek és a szociális elkötelezettség újabb jelét éljük át” – mondta Lehel László, az Ökomenikus Segélyszervezet elnöke a szervezet budapesti sajtótájékoztatóján. Mint a tájékoztató keretében a segélyszolgálat munkatársai kiemelték: a szervezet 2009-óta foglalkozik álláskeresőkkel, elsősorban az y-generációba tartozó, 18-26 éves korosztállyal. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez a generáció egyszerűen nem alkalmas alkalmazkodni a munkaerőpiac kihívásaihoz, mivel nem rendelkezik azokkal a kompetenciákkal, amelyek az érvényesüléshez szükségesek. A segélyszolgálat Ygen Humánerőforrás Központ programja ezen próbál meg segíteni olyan formában, hogy képzéseken, tréningeken keresztül megkísérlik felkészíteni az álláskereső fiatalokat a munkaerőpiaci kihívásokra.

„Ez egy nagyon praktikus és nagyon hasznos kezdeményezés, méltó a támogatásunkra” – vélte Marie Thiell az Elmű-Émász igazgatósági elnöke. Az üzletasszony kiemelte, hogy a vállalat beszállítóival együttműködve nyújt támogatást a projektnek.

Az Ygen Humánerőforrás Központ 2012-ben jött létre az Ökumenikus Segélyszervezet és a Humánum Kft. innovatív kezdeményezésére azzal a céllal, hogy a Segélyszervezet által 2009-ben életre hívott Y generációs álláskeresőket támogató tevékenység (korábbi neve: Andersen Program) fenntarthatóságát biztosítsák. Az Ygen Humánerőforrás Központ álláskeresők, munkavállalók és munkáltatók számára kínál humánerőforrás- és szervezetfejlesztési megoldásokat, különös hangsúlyt helyezve a szektorok közötti együttműködésre.

Az áramszolgáltató vállalat az elmúlt években az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai partnereként számos esetben bizonyította érzékenységét a társadalmi felelősségvállalás különböző területein. E példaértékű együttműködés keretében újulhatott meg nemrég a Segélyszervezet egyik vidéki családok átmeneti otthona illetve Budapest XIII.kerületi szociális intézménye. Az Elmű-Émász az elmúlt esztendőben a Segélyszervezet Országos Segélyközpontjának folyamatos támogatása mellett, megközelítőleg 1000 fő számára szervezett ételosztást finanszírozott, illetve elsők között csatlakozott pénzadományával a februári rendkívüli hideg idején indított segélyprogramhoz is.