close
E.ON Energy Globe Magyarország a fenntarthatóságért
Hatékonyság

E.ON Energy Globe Magyarország a fenntarthatóságért

Lezárult a fenntarthatóság és az energiahatékonyság egyik legrangosabb nemzetközi eseményének magyarorszégi versenye, az E.ON támogatásával megvalósult Energy Globe Magyarország. Az E.ON csoport az új energiavilágot helyezi tevékenysége középpontjába, kutatjuk az új, intelligens technológiákart, és befektetünk a digitális megoldásokba, amelyek segthetik az élhető, nem élhetőbb, hanem élhető jövő alakítását – mondta a díjátad előtt Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatóságának tagja.

A kedd esti díjátadón kiderült, számos pontján az országnak, gyerekek, kereskedelmi vállalkozások, erdészek, városi vezetők, építészek, mérnökök, kereskedők ötletelnek azon, hogyan lehetne épp csak egy kicsivel jobban tenni a dolgukat, kevesebb energiával, a jövő nemzedékekbe oltani a fenntarthatóság, a környezetvédeelem, az energiahatékonyság gondolatát. Fenntartható vendéglátást teremteni, erdei iskolában öko-oktatási központot üzemeltetni, vagy épp holisztikus fenntarthatósági szempontok alapján üzemeltetni egy nagyvárosi szupermarketet. A cél, a minéll kisebb lábnyom, széndioxid lábnyom, és a minél nagyobb hatás a környezetre, a környezetben.

Nem a molekula, nem az elektron a jövő – mondta Jamniczky Zsol, az energiainfo.hu-nak a gála előtt -, hanem a a megújuló energiatermelés, az intelligens hálóauztok, azok a digitális megoldások, amelyeket meg fognak fizetni a jövőben. Hozzátette, az átalakulás Magyaroruszágon általában nem olyan gyors, de ha nem kezdjük el, akkor csak követni leszünk képesek a világot, és nem digtálni, irányítani az átalakulást. Az E.On pedig az átalakulások élére állt, a nemzetközi piacon az egyik legnagyobb befektetője a zöldebb jövőnek, a megújuló energiatermelésnek.

Az E.ON Energy Globe Magyarorzság idei díjazottjai, az önkormányzati kategóriában Kaposvár önkormányzata, a vállalati kategóriában a Lidl, a jövő generációja kategóriában pedig a Mecsekerdő Zrt.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.