close
Díjat nyert az E.ON
Friss

Díjat nyert az E.ON

Idén harmadik alkalommal díjazta a MATEHETSZ azokat a vállalatokat, amelyek a társadalmi felelősségvállalás jegyében támogatták a fiatal tehetségek kibontakozását, illetve innovatív kezdeményezéseikkel hozzájárultak társadalmi környezet fejlesztéséhez. Az E.ON-t a Nemzeti program kategóriában díjazták, a Messzehangzó Tehetségek Alapítvánnyal közös kezdeményezéséért.

A „Genius Loci – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért” díjat első ízben 2015-ben adta át a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) a Magyarországon és a Kárpát-medence magyarlakta területein működő üzleti vállalkozásoknak, illetve vállalkozóknak. Az elismerés elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a példaértékű kezdeményezésekre és gyakorlatokra, amelyek hozzájárulnak a környezetükben működő tehetségsegítő intézmények és szervezetek munkájához. A nemzeti program kategória díját ezúttal a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány és az E.ON előremutató együttmÅ ±ködése kapta.

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány és az E.ON Hungária több éves együttműködésének célja a hátrányos helyzetű gyermekek esélyegyenlőségének biztosítása tehetségfejlesztő, térítésmentes foglalkozások által. Az iskolán kívüli természettudományos és ismeretterjesztő programok látogatásával a 10 és 18 év közötti diákoknak lehetőségük nyílik a specifikus érdeklődésük kialakítására, illetve készségeik fejlesztésére, a vállalat munkavállalói pedig betekintést nyerhetnek a hátrányos helyzetű fiatalok tehetséggondozásába és mentorként, előadók&eacute ;nt vehetnek részt a képzéseken.

A program keretein belül eddig 610 gyermek táboroztatása, közel 550 fiatal tematikus programban való részvétele, illetve 38 diák ösztöndíjazása zajlott.