close
Csak április végétől pályázhatnak a társasházak
Egyéb - Emisszió - Távhő

Csak április végétől pályázhatnak a társasházak

A tízmilliárd forintos keretösszegű Otthon melege energiahatékonysági programra az eredeti márciusi időpont helyett április 30-ától pályázhatnak a 5-60 lakásos társasházak.

A támogatást 1946 után épült, 2006. december 31-éig kiadott építési engedéllyel rendelkező távfűtéses, ház központi fűtéses vagy lakásonkénti egyedi fűtéses lakóépületek tulajdonosi közösségei – társasházak vagy lakásszövetkezetek – igényelhetik. Az NFM által meghirdetett pályázat egyebek között szigetelésre, nyílászárók cseréjére, a fűtési rendszer és a melegvízellátás korszerűsítésére igényelhető. 

A támogatás egy-egy lakás esetében 350 és 650 ezer forint körül lesz. A cél az, hogy az érintett ingatlanok energiahatékonysága legalább két kategóriát javuljon.  Az NFM korábbi tájékoztatása szerint a folyósítás két ütemben történik, 95 százalékos és 5 százalékos kifizetéssel. Az 5 százalék utólagos folyósításához az energiamegtakarítást fogják ellenőrizni. 

A keretösszeget régiónként, a szakmai szervezetek által megadott panel- és társasházi lakások arányában osztják majd el. A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázatbenyújtó rendszeren keresztül, 2015. április 30-ától nyújthatják be a társasházak, lakásszövetkezetek a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.