close
Budapesten folytatódik ma a magyar-orosz gazdasági vegyesbizotság ülése
Egyéb - Gáz

Budapesten folytatódik ma a magyar-orosz gazdasági vegyesbizotság ülése

A terveknek megfelelően pénteken Budapestre látogat Viktor Zubkov, az Oroszországi Föderáció első miniszterelnök-helyettese, a Magyar-orosz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság (KKB) orosz társelnöke az augusztus 27-én Moszkvában megkezdődött KKB társelnöki találkozó folytatásaként. A tárgyalás napirendjén a hírek szerint a Malév, az EMFESZ, a Déli Áramlat, a Szurgutnyeftyegaz Mol-részvényei, illetve a Paksi Atomerőmű bővítésének kérdései szerepelnek, de a magyar kormány szándékai szerint, a gázimport elszámolása ügyében is szeretne engedméyneket kapni Moszkvától.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csütörtökön az MTI-vel tudatta, hogy Viktor Zubkov tárgyalásokat folytat Fellegi Tamással, a KKB magyar társelnökével,  a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetőjével. A megbeszélés célja a KKB következő, VI. ülésének az előkészítése. Az orosz első miniszterelnök-helyettest fogadja Orbán Viktor miniszterelnök is. 

Szeptemberben olyan piaci pletykák  láttak napvilágot, amelyek szerint az állam részvényenként 27 ezer forintért venné meg az orosz Szurgutnyeftyegaz tulajdonában lévő 21,1 százalékos Mol-pakettet.  Ezeket a híreket később a magyar kormány cáfolta.


 

 

 

Â