close
Brüsszel visszadobta a módosított brit kiosztási tervet
Áram - Egyéb - Emisszió

Brüsszel visszadobta a módosított brit kiosztási tervet

Az Európai Bizottság visszadobta a britek módosított nemzeti kiosztási tervét. Brüsszel szerint a terv elfogadhatatlan volt, mert jelentősen eltávolodott a tavaly júliusi koncepciótól.Anglia márciusban közölte, hogy bírósági eljárást kezdeményez a bizottság ellen, hogy jogot szerezzen a korábban meghatározott kibocsátási kvóták módosítására. A brit ipari és kereskedelmi minisztérium jogi úton kívánta Brüsszelt rászorítani, hogy tekintse át az új kiosztási tervet.

A szigetország tavaly áprilisban a nemzeti kiosztási terv tervezetében 736 millió tonna széndioxid kibocsátással számolt, de jelezte, hogy ez a mennyiség még változhat. Miután áttekintették a brit kibocsátók tevékenységét, London módosította tervét 756 millió tonnára, és erről értesítette az Európai Bizottságot még tavaly novemberben. Brüsszel azonban közölte, nem tudja elfogadni a módosítást.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.