close
Betegszabadságon a hollandiai Total-finomító
Egyéb - Olaj

Betegszabadságon a hollandiai Total-finomító

Felújítås. A francia Total ideiglenesen bezårta hollandiai olajfinomítójåt. Indul a felújítås. Måsoknål is van szßnet, mikÜzben az ßzemanyagårak az egekbe szÜktek. Holnap ismÊt drågul a hazai benzin Ês a gåzolaj. 

A Total teljesen leĂĄllĂ­totta az Ăźzemanyag előĂĄllĂ­tĂĄst a hollandiai Vlissingen finomĂ­tĂłban, jelenti a Bloomberg. A kĂŠnyszerpihenő idejĂŠn a lĂŠtesĂ­tmĂŠny hidrokrakkolĂłjĂĄn dolgoznak. A vlissingeni Ăźzem ĂŠves kapacitĂĄsa 9,5 milliĂł tonna. Ez mĂĄr a harmadik Ăźzemanyag előĂĄllĂ­tĂł Ăźzem, amelyet a kĂśzelmĂşltban, EurĂłpĂĄban leĂĄllĂ­tottak. Előtte, mĂŠg ĂĄprilisban az Ineos Group Holdings finomĂ­tĂłjĂĄt ĂŠs a Neste oil Porvoo-i finomĂ­tĂłjĂĄt ĂĄllĂ­tottĂĄk le, utĂłbbiban tűz ĂźtĂśtt ki. 

„Nyugat-EurĂłpĂĄban mi vagyunk a legnagyobb finomĂ­tĂł ĂŠs Ăźzemanyag ĂŠrtĂŠkesĂ­tő tĂĄrsasĂĄg, de az utĂłbbiban az ĂŠlen jĂĄrunk Afrikban is”, Ă­rja ĂśnmagĂĄrĂłl a Total. VilĂĄgszerte napi 2,6 milliĂł hordĂł olaj feldolgozĂĄsĂĄra kĂŠpes, tavaly olajtermĂŠk ĂŠrtĂŠkesĂ­tĂŠse ennĂŠl jĂłval tĂśbb, napi 3,9 milliĂł hordĂłnyi volt. KĂśzvetlenĂźl 25 olajfinomĂ­tĂłban van ĂŠrdekeltsĂŠge, ebből 12-t maga Ăźzemeltet. VilĂĄgszerte 16,5 benzinkĂştja van, ezek tĂśbbsĂŠge EurĂłpĂĄban ĂŠs Észak-AfrikĂĄban talĂĄlhatĂł.

Â