close
Az RWE nem kommentálja a spekulációkat a Főgáz eladásáról
Egyéb - Gáz

Az RWE nem kommentálja a spekulációkat a Főgáz eladásáról

A RWE német energiaipari társaság nem kommentálja a Főgáz Zrt.-ben birtokolt kisebbségi tulajdonrészének értékesítéséről szóló hírt.

Sajtóértesülések szerint az RWE vezetői a közelmúltban a legmagasabb szinten egyeztettek a 49,83 százalékos tulajdonrész eladásáról, és az ügylet még az idén ősszel lezárulhat. A tulajdonrészt nem a többségi tulajdonos fővárosi önkormányzat veszi át. Az RWE “ilyen spekulációkat nem kommentál” – reagált Carolin Flemming, a külső vállalati kommunikációért felelős osztály vezetője.

Az RWE a magyarországi gáz- és áramszolgáltatás egyik legnagyobb szereplője. A német cég 1995-ben, az energiaágazat privatizációja során jelent meg a magyar piacon. A több mint 820 ezer embert kiszolgáló Főgáz Zrt. mellett érdekelt a 2,2 millió fogyasztót villamos energiával ellátó ELMŰ-ÉMÁSZ csoportban és más cégekben is.

Martin Herrmann, a társaság térségi tevékenységét összefogó RWE East vezérigazgatója márciusban egy prágai konferencián azt mondta, hogy az RWE az idén 50 százalékkal csökkenti magyarországi befektetéseit. Martin Herrmann ezt az energiaszektort érintő kormányzati intézkedésekkel indokolta. A vállalatvezető reményét fejezte ki, hogy Brüsszel véget vet az “uniós törvények megsértésének”.