close
Az olajiparnak udvarol Trump
Egyéb - Olaj

Az olajiparnak udvarol Trump

Donald Trump győzelme estén felpörgetné az energia infrastruktúra projektek engedélyezését, és érvényteleníti az Obama kabinet környezetvédelmi szabályozását.

Erről Pittsburghben, egy konferencián beszélt a republikánusok elnökjelöltje, nem sokkal az után, hogy a jelenlegi adminisztráció leállította egy a dakoták földjén áthaladó olajvezeték építését. Trumpnak nagy szüksége volna az olajipari szavazatokra, miután nemrég a Wall Street Journal megszellőztette, hogy az olajiparból adományozók túlnyomó többsége Hillary Clinton kampányát támogatta anyagilag.

Trump azzal riogatja az energiaipart, hogy Hillary Clinton elnökségével a Barack Obama által megkezdett rezsim folytatódik, megnehezítik a vezetékek építését, és az energiaexporthoz szükséges létesítméynek építését, és más energiaipari projekteket. Azt mondja, több milliárd dollárnyi befektetés, projekt vesztegel a szabályozás miatt.

Az oilprice.com megjegyzil, Trump olyan közönség előt tett ígéretet az olajiarpi projektek felgyorsítására, akiknek kulcsszerepe van, hogy megszrezze az állam 71 delegátusának támoagtását. Pittsburg környékén a gazdaság alapját az olaj és gázipar adja. A felmérések egyelőre azt mutatják, hogy Clinton jelentősen vezet Pennsylvaniában. Trump olyan jól hanfgzó mondatokkal iygekszik a térség szimpátiáját elnyerni, hogy “befejezzük a háborút a bányászat és a szén ellen”. A környezetvédők természetesen máris reagáltak, és élesen bírálták a New York-i milliárdost, amiért a károsanyag kibocsátás növekedésével fenyegető ígéreteket tesz a kampányban.