close
Az MVM Partner látja el villamos energiával a SPAR- és METRO-áruházakat
Áram - Egyéb

Az MVM Partner látja el villamos energiával a SPAR- és METRO-áruházakat

Az MVM Csoport energiakereskedő társasága, az MVM Partner Zrt. nyerte a METSPA által kiírt tendert és így együttműködési megállapodást köt a METRO és SPAR közös beszerzési társaságával, amelynek értelmében 2016. évben az MVM Partner Zrt. látja el villamos energiával a SPAR-t és franchise tagjait, valamint a METRO nagykereskedelmi áruházláncot, ami együttesen több mint 200 fogyasztási helyet jelent.

Az MVM Partner a villamosenergia-kereskedelem mellett energetikai megoldásokkal is támogatja a környezet- és energiatudatos vállalkozásokat. Ezen szolgáltatások fejlesztésének következő állomása, hogy a villamosenergia-ellátáson kívül, kölcsönös tapasztaltcserén alapuló, további szorosabb együttműködést kíván létrehozni olyan nemzetközi háttérrel rendelkező társaságokkal, mint a SPAR és a METRO.

Az egyeztetések során a társaságok kölcsönösen felismerték, hogy a nemzeti energiapolitikai célkitűzések megvalósításában és a környezettudatossági szemlélet fejlesztésében a piaci szereplőknek közös felelőssége van. Az ennek való megfelelés kapcsán az első lépés egy jövőbeni együttműködés alapjainak megteremtése.

A kooperáció a vállalatok számára egyaránt magában hordozza annak a lehetőségét, hogy közvetlenül megismerjék az aktuálisan felmerülő energetikai kihívásokat és kidolgozzák az ehhez szükséges megoldásokat; ilyen például az elektromobilitás, a károsanyag-kibocsátás csökkentését célzó beruházások, smart rendszerek alkalmazása, fogyasztásoptimalizálási módszerek bevezetése, energetikai tanúsítások és auditok készítése.

Az együttműködés mind az energetika, mind pedig a kereskedelem energiatudatos törekvéseinek alapjaként szolgálhat.