close
Az Elmű-Émász megveszi a Tigáz versenypiaci földgázportfólióját
Egyéb - Gáz

Az Elmű-Émász megveszi a Tigáz versenypiaci földgázportfólióját

A TIGÁZ Zrt. képviseletében az Igazgatóság elnöke Fabrizio Dassogno úr, illetve az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoporthoz tartozó Magyar Áramszolgáltató Kft. szabadpiaci földgázkereskedő képviseletében a Kft. vezetése megállapodást írtak alá a TIGÁZ versenypiaci földgázportfóliójának megvásárlásáról – tudatta az energiainfo.hu-hoz eljuttattott sajtóközleményében az Elmű-Émász társaságcsoport. 

A TIGÁZ Zrt. földgáz versenypiaci portfóliója ~9%-os piaci részesedést jelent a magyarországi földgáz versenypiacon. A portfólióban több mint 2600 ügyfél van mintegy 4000 fogyasztási hellyel Magyarország-szerte. Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport 2015. július elsejével lépett ki a földgáz versenypiacra, amelynek immár egyik legfontosabb szereplőjévé vált. Az elmúlt időszak akvizíciós tevékenységének megkoronázása ezen jelentős üzlet – áll a sajtóközleményben.

A megállapodást követően az üzleti tranzakció lebonyolításához a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása szükséges. Ennek függvényében várhatóan 2016. április 1-től immár az ELMŰ-ÉMÁSZ földgázkereskedője láthatja el a TIGÁZ Zrt. korábbi versenypiaci földgázfogyasztóit is földgázzal. A tranzakciót követően az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport részesedése a földgáz versenypiacon több mint 10%-osra nőhet.

Dr. Marie-Theres Thiell asszony, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport igazgatóságának elnöke az üzlet megkötésével kapcsolatban elmondta: „Az ELMŰ-ÉMÁSZ és annak befektetői Magyarország energetikai stratégiai partnereként legfontosabb feladatuknak látják, hogy az ország örvendetesen gyorsuló gazdasági fejlődését kedvező árú villamos energia és földgáz szállításával segítsék. A csoport szakmai tapasztalatai, illetve anyavállalataink beszerzési forrásai jelentik a garanciát az újonnan szerződött fogyasztói kör biztonságos ellátására. Csoportunk hosszú távon is aktív résztvevője kíván lenni a magyar energiapiacnak, és a Csoport eredményességét számos új tevékenységgel, így aktív földgázpiaci jelenléttel is kívánjuk javítani.”

Koncz László úr, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport igazgatóságának értékesítési tevékenységért felelős tagja „bizonyos abban, hogy a Társaságcsoport már létező fejlett infrastruktúrája és az újonnan kialakított földgáz-értékesítési szervezet képes lesz arra, hogy a jelenlegi rendkívül kedvező nemzetközi földgázpiaci tendenciákból adódó lehetőségekkel élve minden meglévő és új ügyfelet annak megelégedésre szolgáljon ki. Hosszú távú célunk, hogy ügyfeleinket azok elvárásának megfelelően egy kézből szolgáljuk ki villamos energiával és földgázzal és szükség esetén egyéb szolgáltatásokkal, ezzel a megszokottnál nagyobb kényelmet és biztonságot nyújtva számukra.”