close
Areva-Mitsubishi együttműködés
Atom - Blog - Egyéb

Areva-Mitsubishi együttműködés

A Mitsubishi Heavy Industries (MHI), az Areva, a Mitsubishi Materials Corporation (MMC) ĂŠs a Mitsubishi Corporation (MC) nĂŠgyoldalĂş megĂĄllapodĂĄst kĂśtĂśtt egy kĂśzĂśs vĂĄllalat alapĂ­tĂĄsĂĄrĂłl a nukleĂĄris Ăźzemanyag szĂĄllĂ­tĂĄsĂĄra.

Az Areva kĂśzlemĂŠnye szerint az Ăşj vĂĄllalat integrĂĄlja a fejlesztĂŠs, a tervezĂŠs, a gyĂĄrtĂĄs ĂŠs az ĂŠrtĂŠkesĂ­tĂŠs folyamatĂĄt a nukleĂĄrisĂźzemanyag-gyĂĄrtĂĄs terĂźletĂŠn.

Az Areva bejelentette, a nukleĂĄris ĂźzletĂĄgĂĄt JapĂĄnban a jĂśvő ĂŠv elejĂŠn ĂĄtadja a Mitsubishi Nuclear Fuel Company-nak, amely a Mitsubishi Heavy Industries ĂŠs a Mitsubishi Materials Corporation kĂśzĂśs vĂĄllalata, cserĂŠbe egy nyilvĂĄnossĂĄgra nem hozott Ăśsszeg fejĂŠben 30 %-os rĂŠszesedĂŠst szerez a vĂĄllalatban.

A most lĂŠtrejĂśvő Mitsubishi Nuclear Fuel tulajdonosa 35%-ban a Mitsubishi Heavy Industries, 30%-ban a Mitsubishi Materials Corporation, 30%-ban az Areva ĂŠs 5%-ban a Mitsubishi Corporation kereskedelmi vĂĄllalat. A nĂŠgy cĂŠg a kĂśzeljĂśvőben tisztĂĄzza a rĂŠszleteket, hogy az Ăşj vĂĄllalat 2009 első felĂŠben megalakulhasson.