close
Angol és spanyol vállalatok közösen építenének új atomerőművet a szigetországban...
Atom - Blog - Egyéb

Angol és spanyol vállalatok közösen építenének új atomerőművet a szigetországban

A Scottish and Southern Energy (SSE) ĂŠs a spanyol Iberdrola a jĂśvőben egyĂźttműkĂśdik Ăşj angliai blokkok ĂŠpĂ­tĂŠsĂŠn, jelentettĂŠk be a cĂŠgek kĂŠpviselői. A vegyesvĂĄllalat elsődleges cĂŠlja az Ăşj blokkok lĂŠtesĂ­tĂŠsĂŠre alkalmas telephelyek biztosĂ­tĂĄsa. Az SSE ĂŠs az Iberdrola sem zĂĄrkĂłzott el attĂłl, hogy a jĂśvőben tovĂĄbbi partnereket vonjanak be – jelentette a NukInfo.

“Az Iberdrola elkĂśtelezett az angol piac mellett, ĂŠs ĂźdvĂśzli az Ăşj atomerőművek ĂŠpĂ­tĂŠsĂŠre vonatkozĂł angol terveket”, jelentette ki Pedro Azagra, az Iberdrola fejlesztĂŠsi igazgatĂłja. NĂŠhĂĄny nappal ezelőtt kĂŠt nĂŠmet vĂĄllalat, az RWE Npower ĂŠs az E.ON alapĂ­tott kĂśzĂśs vĂĄllalatot Ăşj atomerőművi blokkok lĂŠtesĂ­tĂŠsĂŠre AngliĂĄban. Ahogy a nĂŠmet vĂĄllalat a mĂşlt hĂŠten, Ăşgy most az Iberdrola-SSE cĂŠg is kijelentette: nyitottak az egyes berendezĂŠsek szĂĄllĂ­tĂłi felĂŠ, minden egyes nukleĂĄris program esetĂŠben az elĂŠrhető legjobb technolĂłgiĂĄkat fogjĂĄk alkalmazni.

“TudomĂĄsul vesszĂźk, hogy a kĂśvetkező ĂŠvtized vĂŠgĂŠre Ăşj atomerőművi blokkokra van szĂźksĂŠg az energiapolitika cĂŠljainak elĂŠrĂŠsĂŠhez”, jelentette ki Alistair Phillips-Davies, a SSE igazgatĂłja. “FelismertĂźk, hogy tovĂĄbbra is szĂźksĂŠgĂźnk van az atomenergia alkalmazĂĄsĂĄra, ha hosszĂş tĂĄvon ki akarjuk elĂŠgĂ­teni fogyasztĂłink energiaigĂŠnyĂŠt.”