close
A Volkswagen beszállt a Hubject-be
E-mobilitás - Egyéb

A Volkswagen beszállt a Hubject-be

A Volkswagen beszáll a Hubject-be, amelynek célja az európai e-mobilitás fejlesztése. A hírről beszámolva elemzők megjegyzik, nyiévánvaló, hogy a német autóipari csoport is felismerte, a jövő az elektromos autózásé.

A Hubject célja, standardizálni az e-mobilitással kapcsolatios szolgáltatásokat, egyebek meleltt a fizetést. Van egy platformja, az eRoamint, ami lehetővé teszi, az orzsághatárok átjárhatóságát, és a különböző töltőrendszerek használatát. Segít megtalálni a töltőpontokat és a fizetést is lebyonolítani.

A Hubject 2012-ben indult, hat meghatározó és komoly alapítóval, mint a BMW, a Daimler, a Bosch, a Siemens, az EnBW, és az Innogy. A Hubjectsnek nincsenek saját töltői, de segít a különböző rendszerek együttműködésében, és célja, hogy minél szélesebb körben elterjedjen az eRoaming megoldás használata.

Nem ez az első eset, hogy a Volkswagen összeáll a BMW-vel és a Daimlerrel az elektromos autózás infrastruktúrájának fejlesztése érdekében – jelzik piaci megfigyelők. A három autógyártó korbban a Forddfal közösen fáradozott az európai gyorstöltő-infrastrtuktúra fejlesztésén. A céljuk első lépésként 400 ilyen pont kialakítása volt.