close
A Vestas részvényesek is amerikára figyelnek
Egyéb - Megújuló

A Vestas részvényesek is amerikára figyelnek

A Vestas Wind Systems A/S ugyan már közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését a befektetőket és részvényeseket azonban sokkal inkább foglalkoztatja az amerikai elnökválasztás. Ha Trump győzne, úgy a világ legnagyobb szélturbinagyártójának papírjai bizonyosan zuhannak majd – értenek egyet piaci elemzők.

A Bloomberg körkérdéséből kiderül, Jacob Pedersen, a Sydbank piaci elemzője Hillary Clinton győzelme eseténa vestas papírok azonnali erősödésére számít. Fontos megjegyezni, hogy a paicok többnyire a demokratapárti elnökjelölt győzelmét árazzák, és viszonylag magas kockáaztúnak tartják piaci szempontból a republikánus győzelmet. Trump elnöksége általános aggodalommal töltené el a piacokat, szinte függetlenül az adott iparág sajátosságaitól. Érdemes tudni, hogy – amint beszámoltunk róla – még az olajipari cégek alkalmazottai is inkább Hillary Clinton kampányát támogatták anyagilag, mint a New York-i milliárdosét.

A Vestas papírok érzékenységét az amerikai elnökválasztás eredméynére igazolja, hogy a dán turbinagyártü befévelének 41,3 százaléka tavaly az amerikai paicról származott.