close
A TVK sem fizetne osztalékot
Áram - Egyéb

A TVK sem fizetne osztalékot

A TVK Rt. igazgatósága nem javasolja osztalék kifizetését a 2002. üzleti év után – olvasható a Napi Online-ban.A TVK Rt. igazgatósága nem javasolja osztalék kifizetését a 2002. üzleti év után – derül ki a Magyar Tőkepiac mai számából.

A TVK Rt. tavaly a magyar számviteli szabvány szerint készült, konszolidált kimutatás szerint 3,619 milliárd forint adózott eredményt ért el, a szintén konszolidált, nemzetközi szabványok szerint számított nettó eredmény pedig 1,819 milliárd forint lett. A cég igazgatósága a közgyűlésnek azt javasolja, hogy a 2002. évi eredmény után fizetendő osztalékot részvényenként 0 forintban határozza meg, azzal, hogy az adózott nyereséget a társaság az eredménytartalékba vezesse át.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.