close
A Shell emeli, a Mol csökkenti a benzin árát
Egyéb - Olaj

A Shell emeli, a Mol csökkenti a benzin árát

A Shell hétfőn délután egy forinttal emelte a 95-ös benzin árát, legalábbis értesüléseink szerint több budapesti és Budapest környéki kúton délután hat óra tájban felfüggesztették a kiszolgálást, az árváltozás miatt. Mindez csúcsforgalmi időszakban történt, ezért néhány helyen egész komoly torlódás alakult ki. Ugyanakkor az MTI piaci forrásokból úgy értesült, hogy a MOL szerdán 9 forinttal csökkenti a benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti árát. A benzin átlagára így 330-331 forintra, a gázolajé 336-337 forintra mérséklődik.

A Shell kutakon az autósok nem nagyon értették a hétfői árváltozást, miután a magyar piacon többnyire szerdán és pénteken változnak az árak. A kutasok uyganakkor elárulták, többször előfordul, hogy napközben egy-két forinttal fel, vagy leviszik az árat, iylenkor mindig le kell állni a kiszolgálással, a kasszák zárása miatt. 

A hétfői árváltozást egyébként sem az olajárak, sem a forint árfolyama nem indokolta. 

Az MTI nem sokkal ezután jeentette piaci forrásokra hivatkozva, hogy a MOL csökkenteni készül az árakat. Emlékzetet a távirati iroda, hogy az üzemanyagok ára legutóbb múlt szerdán változott, akkor a 95-ös benzin átlagára 5 forinttal csökkent, a gázolajé pedig 2 forinttal nőtt. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között.