close
A német zöldáram lenyomta az európai árakat a sportpiacon
Áram - Egyéb

A német zöldáram lenyomta az európai árakat a sportpiacon

Estek a másnapi áramárak az európai piacon kedden, a németországi nap- és szélerőművek termelésének növekedésére, és a francviaországi nukleáris termelés felfutásával kapcsoaltos várakozások miatt. Az éves árakat viszont az olajárak visszahúzták. Korábban a 2017-es szállításra vonatkozó árak a francia atomerőművi etrmelés szokásosnál nagyobb télki visszaesése miatt emelkedést mutattak.

Ugyan a szerdai napra vonatkozó németországi szélenergia termelés 640 megawatt visszaesett, de továbbra is az igen magas 12,6 gigawattos szinten állt kedden, a napenergia kibocsátás 1,5 gigawattal 4,6 gigawattra ugrott a Thomson Reuters adatai szerint. Szerdán Németország nettó exportőrként lesz jelena piacon több, mint 600 megawattal. Franciaországban pedig csaknem 1,2 gigawattla nőhet a nukleáris termelés.

Korábban, az elmúlt napokban a ahtáridős árakban emelkedés mutatkozott a 2017-es szálíltású termékek körében, miután a hírek arról szóltak, hogy a szokásosnál nagyobb mennyiségű nukleáris kapacitást állítanak le Franciaországban a télen.