close
A MET beszáll az LNG üzletbe
Egyéb - Gáz

A MET beszáll az LNG üzletbe

Cseppfolyós földgázzal (LNG) bővíti energiakereskedelmi portfólióját a MET International, a MET Csoport svájci leányvállalata – tudatta az energiainfo.hu-hoz eljuttatott közleményében a társaság. Az új terület a – részben a nyugat-európai nagykereskedelmi tevékenység növekedése generálta – középtávú gázimport-igények kiszolgálására összpontosít – írják. A MET Csoport ugyanakkor a nemzetközi kapcsolatrendszere és kockázatvállalási profilja révén a globális spot és határidős LNG-piacon is aktív kíván lenni.

Az LNG-tevékenység a nagykereskedelmi csapat integrált részeként, Diego Galimberti gáz- és LNG-piaci szakértő vezetésével működik. Az olasz szakember több, mint tízéves tapasztalattal rendelkezik az európai, afrikai, amerikai, közel- és távol-keleti LNG-tranzakciók területén – áll a cég közleményében.

„A MET-nek európai szinten megkülönböztető kompetenciája az integrált, gyors és nagy földrajzi területet átfogó nagykereskedelmi tevékenység. Egy csapat foglalkozik a logisztikával, a páneurópai ipari fogyasztókkal, a kiemelt nagykereskedelmi partnerkapcsolatokkal és a kockázati pozíciókkal, még hatékonyabban kiszolgálva az ügyféligényeket. Ezt a képet egy nagy tapasztalattal rendelkező LNG szakember teljessé teszi” – idézi a MET közleménye Vargha Györgyöt, a MET International nagykereskedelmi igazgatóját.

Az LNG-importból származó nagykereskedelmi szinergiák elsősorban a spanyol, a francia, a belga, az olasz és a holland piacokon érvényesülnek. Az európai piac nemcsak egyre vonzóbb LNG-import desztináció, hanem mind nagyobb mértékben befolyásol egyes helyi piacokat, ami közvetetten a MET egész európai gázkereskedelmi tevékenysége szempontjából fontos – írják.

A METI a tőzsdei gáz-, áram- és devizakereskedelem (trading), valamint a mediterrán és a nyugat-európai piacokra fókuszáló nagykereskedelem (wholesale) területén is aktív. A MET Csoport a folyamatos nemzetközi bővüléssel már közel 400 munkavállalót foglalkoztat Európa-szerte.