close
A Lucid Air megszorongathatja a Tesla-t
E-mobilitás

A Lucid Air megszorongathatja a Tesla-t

A Lucid Motors’ bemutatta első elektromos autóját, az Air-t, ami várhatóan ugyancsak a Tesla piaci részesedéséből haraphat ki egy tisztes darabot. A különleges négyajtós belsejét a luxus jetekéről mintázták, a hátsó üléssor például 55 fokkal dönthető. Dupla villanymotor hajtja a járművet, összesen ezer lerős teljesítményt biztosítva.

A Lucid Air 2,5 másodperc alatt éri el a 60 mérföldes sebességet a gyártó szerint, ez a Tesla S modelljéével azonos teljesítmény. Ez utóbbinak a 400 mérföldes hatótávolsággal is komoly kihívást jelent az Air, amit egy 130 kilowattórás Samsung akkumulátor csomag támogat, a maga műfajában ez ma a legnagyobb, amit járműben alkalmaznak. A töltési időt nem hozták egyelőre nyilvánosságra – emlékzetet a FoxNews, de a cég szerint a normál idővel lehet számolni, mint bármely más, elektromos luxuislimuzin esetében.

Az Air a Teslához hasonlőóan, a cég saját kereskedéseiben lesz megvásárolható, 2500 dolláros foglalóval indul a tranzakció a 100 ezer dolláros, belépő szintű modell esetében, ami 300 mérföldet képes egy töltéssel megtenni. A Lucit az első évben 10 ezer autó eladásával számol, ami a terveik szerint 60 ezerre futhat fel idővel.