close
A kisebb cégek is zöldre váltanának az USA-ban
Egyéb - Megújuló

A kisebb cégek is zöldre váltanának az USA-ban

A kisebb vállalkozások is felszállnának arra a zöldenergia hullámra, amely átcsapott Amerikán – írja a Forbes internetes kiadása. A piacot a Google és a Facebook, az Apple pörgették fel, adatközpontjaikat egyre inkább zöldenergiára állítva át.

A kisebb cégek most azt várják az energiacégektől, hogy elérhetővé tegyék számukra a zöld megoldásokat, a globális vállalkozásokénál kisebb méretben is. A kisvállalkozások és a háztartások növekvő igénye a megújulókra, nyilván méásfajta üzleti emgoldásoakt is kíván, mint egy óriáscéggel kötött, többéves megállapodás a szél, vagy napenergia megoldások telepítésére és üzemeltetésére vonatkozóan. A Klasszikus hosszú távú megállapodások – idézi a Forbes összefoglalójában – legalább 100 megwattos nagyságrendre és legalább 20 évre szóltak, ennek már régen vége. A mai gyakorlatban általánosnak tekinthető a 10 megawattos méret és a legfeljebb 10 éves távlat.

Az alapvető kérdés legalább a befektetések megtérülése – mondta egy szakértő a Forbesnak. A felhasználók a fosszilis energiaforrásokéval azonos, vagy attól valamivel alacsonyabb költséget ismernek el – tette hozzá a szakértő.

Az amwerikai piacon csaknem 900 szolgáltató kínál valamilyen zöldenergia megoldást a háztartásoknak, vagy kisvállalkozásoknak.