close
A Fuji lábánál lehet az energiatrolás Szilikon völgye
Egyéb - Megújuló

A Fuji lábánál lehet az energiatrolás Szilikon völgye

A Fuji árnyékában alakulhat ki az energiatárolás Szilikon völgye, legalábbis a Tokyotól 102 kilométerre fekvő, Yamanashi tartomány vezetpői ebben bíznak, miután vezető japán cégek, a Panasonic, a Toray Industries ott tesztelik energiatároló megoldásaikat.

A program sikere érdekében tartományi beruházásban építettek egy 1 megawattos naperőműparkot, hogy a tárolásban fejlesztéssel foglalkozóknak lehetőséget biztosítsanak a kísérletezésre. Nem könnyű nagyméretű solarparkot találni a teszteléshez – jelezte a Bléoomberg beszámolója szerint a prefektúra egyik képviselője. A Yamanashiban futós program is jól mutatja, Japán mennyire meghazározó szereplője a technológiai fejlesztésnek, alkalmazva azt a modellt, ami az autóiparban és a félvezető technológiák területén már bevált. Yamanshi Japán egyik leginkáb napsütötte régiója, és a lewndkerekes energiatárolás technolgiójának szülőhelye.

A tárolási megoldások fejlesztése ma a leginkább forró terrülete az energiaipari innovációnak, miután ma leginkábnb ennek hiánya szab határt az időjárásfüggő megújuló források fejlesztésének. A tárolás ipari méretű megoldása forradalmasíthatja a globális rendszereket ebben többnyire egyetértenek a világ vezető energiaipari elemzőközpontjai. Ezért is áramlik hatalmas mennyiségű pénz erre a területre.