close
Újgenerációs üzemanyagokat dob piacra a Shell
Friss

Újgenerációs üzemanyagokat dob piacra a Shell

A Shell Hungary Zrt. 2017. június 5-én kezdi meg az újgenerációs Shell VPower üzemanyagok forgalmazását. Mostantól minden Shell benzin és dízel üzemanyag tartalmazza az új DYNAFLEX technológiát a hatékony motorteljesítményért. Az új Shell üzemanyagok több mint 5 évig tartó, több tízezer órányi kutatási és fejlesztési tevékenység eredményeként születtek meg. Az új Shell V-Power üzemanyagok megfelelnek a régebbi és az új, hatékonyabb nagyobb törődést igénylő motoroknak is.

„Jelentős technológiai mérföldkő ez, amely komoly változást hozott üzemanyagaink összetételében, és a Shellnél mindenki számára kiemelten fontos esemény, hogy bemutathatjuk az új, DYNAFLEX technológiával továbbfejlesztett, Shell V-Power üzemanyagainkat. Az új Shell V-Power üzemanyagok nemcsak a motor állapotát javíthatják, hanem az üzemanyagból kinyerhető energia maximalizálását is segíthetik, ezáltal hatékonyabbá téve őket, hogy vásárlóink gondtalanul élvezhessék utazásaikat. Hiszek abban, hogy nem csak az számít hová megyünk, hanem az is, hogyan jutunk el oda” – mondta Juhász Péter a Shell Hungary magyarországi értékesítési menedzsere.

Az új DYNAFLEX technológiát tartalmazó Shell V-Power üzemanyagok segíthetnek az üzemanyagellátó rendszer fő alkatrészeit – például a beömlőszelepeket és/vagy üzemanyagfecskendőket – a teljesítménycsökkentő lerakódásoktól megóvni illetve megszabadítani, és ennek köszönhetően hozzájárulhatnak a motor hatékonyabb működéséhez. Az új Shell V-Power benzin üzemanyagok a korábbi formulához képest kétszer akkora mennyiségben tartalmaznak súrlódáscsökkentő összetevőt, és emellett 20 százalékkal több tisztító molekulát tartalmaznak az előző Shell-V-Power üzemanyagokhoz viszonyítva.

A motorok állapotának javulását, illetve az energiaveszteség minimalizálását az üzemanyagellátó- rendszer létfontosságú alkatrészeiben, így a beömlőszelepben és/vagy az üzemanyagfecskendőkben fellelhető teljesítménykorlátozó lerakódások eltávolításával sikerül elérni. A valós hatást és előnyöket több tényező befolyásolhatja, többek között a jármű típusa és állapota, a vezetési körülmények és a vezetési stílus.

„Az elmúlt években az autógyártók mindent megtettek a motorok hatékonyságának növelése érdekében. A mi feladatunk az, hogy olyan üzemanyagokat kísérletezzünk ki, amelyek a modern közlekedés adta szélsőséges körülmények között is megfelelően működnek, hogy az emberek a legtöbbet hozhassák ki járműveikből” – mondta Johanne Smith, a Shell üzemanyag fejlesztőmérnöke.

A Shell V-Power üzemanyagot a társaság a legendás Scuderia Ferrari F1-es csapatával együttműködésben fejlesztette ki, és használatát a Ferrari csapata is ajánlja. A versenypályán a Ferrari versenyautóit hajtó üzemanyag 99%-ban azonos típusú összetevőket tartalmaz, mint a közútra készült Shell V-Power Racing 100 üzemanyagunk.

„Az üzemanyagok teljesítménye nagyon fontos szerepet játszik a Forma-1-es sikereimben, az autóm teljesítményétől egészen az elérhető időeredményekig, mindenre hatással van. Nagyszerű dolog, hogy a rajongók bepillantást nyerhetnek a Ferrarimat mozgató tudomány és technológia különleges világába és abba a lelkiállapotba, amelybe a versenyre való előkészület során kerülünk. Jó érzés tudni, hogy a Shell V-Power teljesítményének és hatékonyságának pályatesztjeiből, amelyeket mi végzünk, később a közutakon autózók profitálhatnak”- mondta A Scuderia Ferrari F1 csapat pilótája, Sebastian Vettel.