close
3,7 milliárdos beruházást végez az E.ON Debrecen térségében
Friss

3,7 milliárdos beruházást végez az E.ON Debrecen térségében

Üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet és az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése, új innovatív termékek létrehozása és felügyelete – ezek a célok vezérlik az E.ON csoport hálózati elosztó társaságát. A Debreceni Üzem területén 2017-ben több mint 300 különböző volumenű fejlesztés várható; villamosvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató.

A vállalatcsoport Debreceni üzeme 8460 km hosszú vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik. Az E.ON idén is jelentős pénzforrást fordít a régióban a hálózatok fejlesztésére és karbantartására, valamint kiemelt figyelmet fordít a megelőzésre: még az előtt hajtja végre a berendezések, hálózatok megújítását, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene. Hajdú-Bihar megye teljes területén, illetve az üzemhez tartozó Békés megye északi részén az áramhálózat karbantartására és fejlesztésére több mint 3,789 milliárd forintot fordít a társaság az évben.

A beruházások a térség városüzemeltetési szakembereinek és az E.ON mérnökeinek napi szintű együttműködésével valósulnak meg. Az E.ON figyelemmel kíséri a városok, települések fejlesztési terveit, hogy ahhoz igazodva kínálja a legújabb, legmegfelelőbb technológiát, legyen szó közvilágításról, vagy intézmények energetikai megoldásairól.

„Városunk önkormányzatának kiemelten fontos, hogy a debreceniek minden területen a lehető legjobb szolgáltatást kapják. Az E.ON beruházásait pontosan ezért is kezeljük kiemelten, hiszen a fejlesztés jobb feltételeket, azaz élhetőbb környezetet teremt Debrecenben.” – mondta el dr. Barcsa Lajos Debrecen alpolgármestere

A fejlesztési és rekonstrukciós munkák tervezésekor továbbra is kiemelt hangsúlyt kapnak a közvilágítást érintő beruházások. Ennek keretében Debrecen területén folytatódik a közvilágítási hálózat rekonstrukciója. Ez évben Debrecenben a Csapó utca,a Domb utca, a Fényes udvar, a Hajó utca, a Kemény Zsigmond utca, a Nagyerdei körút, Szent Anna utcában kerül sor a kandeláberek, illetve részben a kábelek cseréjére.

A közvilágítási munkák mellett továbbra is hangsúlyosak azok az áramhálózatot érintő fejlesztési, karbantartási munkák, amelyekkel az ellátásbiztonságot tudja a társaság továbbra is biztosítani, növelni.

Ilyen fejlesztés keretében indult meg még 2016. évben Debrecen OVIT-Hajdúböszörmény 132 kV-os távvezeték beforgatása a Debrecen-Józsa 400/120 kV-os transzformátor állomásba 370 millió Ft értékben, mely Debrecen térségének üzembiztosabbá tételét szolgálja. Az érintett vezetékek rendezése az előre tervezett ütemben halad, a munkálatok befejezése 2017. III. negyedévben várható.

Kisfeszültségű hálózat átépítésére kerül sor Debrecenben a Rakovszky utcában, a Csillag utcában, a Bercsényi utcában, valamint a Gólya téren, a Pereces utcában és az Eötvös utcában a hálózat rekonstrukcióját végzik el a szakemberek az év során.

Az új fogyasztói igények kiszolgálása érdekében is további fejlesztések indulnak Debrecen területén például az Agrár Ipari Parkban, a Thyssenkrupp energia ellátására.

A társaság a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, változatlanul, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küld minden érintettnek. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt a kérik ügyfeleik és az érintett lakosság megértését.