close
Megnyílt a Genfi Autószalon
Friss

Megnyílt a Genfi Autószalon

A keddi és szerdai sajtónapokkal megnyitotta kapuit a 87. Genfi Nemzetközi Autókiállítás, amelyen 126 világ- és európai autópremiert tartanak a kiállítók.

A genfi repülőtér szomszédságában lévő Palexpo öt csarnokában Európa egyik legfontosabb nemzetközi autókiállításán 180 kiállító 900 modellt mutat be 77 ezer négyzetméteren. A szervezők ebben az évben mintegy 700 ezer látogatóra számítanak.

A szokásoknak megfelelően a sajtónapok előestéjén, hétfőn hirdette ki az Év Autója 2017 díj nyertesét az elismerést odaítélő 58 tagú zsűri. Idén a Peugeot új egyterűje, a 3008-as diadalmaskodott.

A Magyarországon gyártókapacitással rendelkező konstruktőrök közül a Mercedes és a rövidesen a PSA Peugeot-Citroen tulajdonba kerülő Opel is jelentkezett világpremierrel. A csillagos márka az új E osztályú kabriót, az Opel pedig az Insignia Grand Sport verzióját mutatta be Genfben. Az Audi a svájci kiállításra nem hozott újdonságot.

A fontosabb európai gyártók közül a BMW az új 4-es szériával, a Ford az új Fiestával, a Seat a frissített Ibizával, az Alfa Romeo pedig 107 éves történelmének első szabadidő autójával (SUV), a Stelvióval készült a genfi kiállításra. Ezeken kívül a Mazda bemutatta a megújult CX-5-ös SUV-t, a Toyota pedig az új Yarist.