close
Alkotó Energia pályázat
Friss

Alkotó Energia pályázat

Kihirdették a nyerteseket az Alkotó Energia pályázaton, amelyet az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. írt ki a hazai Csináld magad!-alkotók számára. A pályázatra, amelyre 2016. december 31-ig lehetett nevezni, összesen 1839 pályamű érkezett, a zsűri közülük választotta ki azt a 29 – helyezett vagy különdíjas – alkotót, akik a február 25-i paksi díjátadón vehették át jutalmukat. További 150 pályázó szintén értékes ajándékban részesül – áll a társaság sajtóközleményében.

A pályázatra három kategóriában – bútorfelújítás-bútorfestés, bútor- és használati tárgy-készítés, valamint használati és egyéb tárgyak dekorálása, díszítése – lehetett nevezni saját készítésű, felújítású tárgyakkal. „A felhívással az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-nek az volt a célja, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig felhívja a figyelmet a környezettudatosságra és a hulladékgazdálkodás fontosságára, amely nagyon sokat számít a levegőtisztaság megőrzése szempontjából” – mondta Iványi Krisztina, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs tanácsadója, egyben az Alkotó Energia pályázat ötletgazdája.

A zsűri a hazai Csináld magad!-mozgalom öt ismert hazai képviselőjéből állt: Szendrődi Enikő, a Nemiskacat Látványműhely megálmodója, Krivarics Ditta lakberendező, az Otthonkommandó blog és a „Régiből újat!” könyv szerzője,Hosszú-Bardócz Éva, a Pure Design by bardoczeva bloggere, Kmettyó Lászlóné, a Vintagevelem bloggere, és Kepes Hedvig, a Vintage Decor vezetője végezte el a pályázatra beérkezett alkotások értékelésének rendkívül időigényes és komplex munkáját.

A nyertes alkotásokról és a díjazottakról az Alkotó Energia pályázat honlapján lehet tájékozódni.