close
2050-re eltűnhetnek a belsőégésű motorok Európából?
E-mobilitás - Egyéb

2050-re eltűnhetnek a belsőégésű motorok Európából?

Valamikor 2050 táján tűnhetnek el a belsőégésű motorokkal szerelt autók az európai utakról, ha az EU tagországok valamennyien követik Németország példáját és 2030 után már csak elektromos járműveket engednek forgalomba helyezni – állítják elemzőúk. Azzal számolnak, hogy az utolsó belsőégésű motorral készült autó eladása után, legalább húsz év kell még, mire kifut ez a technológia.

Még szó sincs jogszabályról, a javaslat máris hatalmas vihart kavart – írja több, az elektromos közlekedéssel foglalkozó európai szakportál. Több orzság is fontolgat hasonló lépéseket, India ugyancsak 2030-tól váltana kizárólag elektromos autókra, és Hollandiában, valamint Norvégiában is mérlegelik a lehetőségét, hogy 2025-tól nem engednek belsőégésű motorral szerelt autókat értékesíteni. Mindezeknek a lépéseknek a Párizsi Klímamegállapodás adhat lökést, amely az első globális méretű kötelezettségvállalás a klímaváltozást okozó légszennyezés csökkentésére. Ezzel az ütemmel számolva, 2050-re akár 95 százalékkal is csökkenhet Németország széndioxid-kibocsátása.

A több ország által is fontolóra vett tilalom nem jelent kizárólagosságot a tölthető hybridek, vagy a tisztán elektromos autók számára, valamennyi zéró emissziójú megoldást támogatni fogja szakértők szerint, ideértve például az üzemanyagcellás erőforrásokat is.

Többen megjegyzik, hogy míg a Bundesratnak nincs komoly ereje Nélmetországban, a kezdeméynezés befolyásolhatja az Európai Bizottságot, amely viszont megfelelő erővel rendelkezik, hogy a tagországok szabályozását befolyásolja az elektromos autózás mainál lényegesen nagyobb támoagtására, és akár a belsőégésű technológia erőteljes visszaszorítására másfél-két évtized múlva.

Az egyszerű törvényi tiltást megelőzően Németorzság más eszközökkel is iygekszik gyorsítani az e-mobilitás terjedését. Áprilisban jelentették be azt a támoagtási programot, amelynek keretében egyebek meleltt 4000 eurós kedvezméynt kaphatnak az elektromos autót vásárlók. A 45 millió németországi járműparkon belül ma 150 ezerre teszik a híbridek és 25 ezerre a tisztán elektromos autók számát.