close
1,2 milliárdért fejleszt az E.ON Vas megyében
Friss

1,2 milliárdért fejleszt az E.ON Vas megyében

Üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet és az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése, új innovatív termékek létrehozása és felügyelete – ezek a célok vezérlik az E.ON csoport hálózati elosztó társaságát. A Szombathelyi Üzem területén 2017-ben több mint 320 különböző volumenű fejlesztés várható; villamosvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató.

A vállalatcsoport Szombathelyi üzeme 7449 km hosszú vezeték üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik. Az E.ON idén is jelentős pénzforrást fordít a régióban a hálózatok fejlesztésére és karbantartására, valamint kiemelt figyelmet fordít a megelőzésre: még az előtt hajtja végre a berendezések, hálózatok megújítását, hogy az üzemzavarok száma növekedni kezdene. Vas megye teljes területén, illetve az üzemhez tartozó Zala megye északi részén az áramhálózat karbantartására és fejlesztésére több mint 1,2 milliárd forintot fordít a társaság az évben .

A beruházások a térség városüzemeltetési szakembereinek és az E.ON mérnökeinek napi szintű együttműködésével valósulnak meg. Az E.ON figyelemmel kíséri a városok, települések fejlesztési terveit, hogy ahhoz igazodva kínálja a legújabb, legmegfelelőbb technológiát, legyen szó közvilágításról, vagy intézmények energetikai megoldásairól.

„Mindig öröm számunkra, amikor újabb fejlesztések kezdődnek Szombathely. De nem csak büszkeségre ad okot, komoly felelősség is, amikor elindul egy beruházás a városban. Annak érdekében, hogy ezek a beruházások a legkisebb fennakadást okozzák a város életében, a Polgármesteri Hivatal és az E.ON munkatársai összehangoltan, a szükséges munkálatok gyors lebonyolításával végzik el a beruházást, hogy a szombathelyiek csak az elkészült fejlesztések előnyeit érezzék meg.” – mondta el dr. Puskás Tivadar, Szombathely MJV polgármestere

A fejlesztési és rekonstrukciós munkák tervezésekor továbbra is kiemelt hangsúlyt kapnak a közvilágítást érintő beruházások. Ennek keretében Szombathely területén folytatódik a közvilágítási hálózat rekonstrukciója. Ez évben a Kisfaludy utcában, a Szűrcsapó utcában és a Benedek utcában kerül sor a kandeláberek, illetve részben a kábelek cseréjére. Szombathely mellett további városokban is folytatódik a közvilágítási hálózat felújítása: Kőszegen a Rohonci utcában, Celldömölkön Király utcában, a Kodály Zoltán utcába és a Wesselényi utcában.

A közvilágítási munkák mellett továbbra is hangsúlyosak azok az áramhálózatot érintő fejlesztési, karbantartási munkák, amelyekkel az ellátásbiztonságot tudja a társaság továbbra is biztosítani, növelni.

Ilyen fejlesztés keretében indult meg még 2015. évben a Csepreg 132/22 kV-os alállomás körüli vezetékek rendezése 63,2 millió Ft értékben, mely Csepreg és Bük térségének üzembiztosabbá tételét szolgálja. Az érintett vezetékek rendezése az előre tervezett ütemben halad, a munkálatok befejezése 2017. III. negyedévben várható. Az új fogyasztói igények kiszolgálása érdekében további fejlesztések indulnak Szombathely területén például a Vízöntő lakóparkban, az Írottkő lakóparkban, az Ernuszt Kelemen utcában, valamint a többlet energia kielégítésére a Haladás Sportcsarnok villamos energia ellátására. A társaság a korábbi évek gyakorlatának megfelelően, változatlanul, 15 nappal az üzemszünettel járó beruházások előtt írásos tájékoztatást küld minden érintettnek. A kivitelezéssel járó esetleges átmeneti kellemetlenségek miatt a kérik ügyfeleik és az érintett lakosság megértését.