close
100 milliárdos kölcsönt vett fel az MVM
Egyéb - Gáz

100 milliárdos kölcsönt vett fel az MVM

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlése döntött a társaság részére nyújtandó 100 milliárd forint értékű tulajdonosi kölcsönről, amellyel a nemzeti energetikai társaság az ország ellátásbiztonságát jelentősen növelő, ezen összegért elérhető legtöbb földgázt vásárol és tárol be.

A biztonságnövelő lépéssel az MVM Csoport tárolóiba besajtolt gáz mennyisége jelentős mértékben járul hozzá a télre elégséges mennyiségű energiatartalék képzéséhez. Az MVM Csoport a maga részéről minden eshetőségre felkészül, hogy biztosítsa hazánk zavartalan földgázellátását, ezért az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlése az MNV Zrt. által biztosított 100 milliárd forint értékű tulajdonosi kölcsön felvételéről döntött.

Az összegből az MVM Csoport egyik energiakereskedő társasága, a Magyar Földgázkereskedő Zrt. az ellátásbiztonság növelése érdekében jelentős földgázkészletet vásárol, amelyet a nemzeti energetikai társaságcsoport földgáztárolóiba sajtolnak be, ezzel a piaci szereplők alacsony készletezési hajlandósága ellenére jelentősen javul az ország ellátásbiztonsága. A biztonságnövelő lépéssel az MVM Csoport saját földgázkészletei megközelítik majd a 2 milliárd köbmétert.