close
Vészhelyzeti megállapodás
Áram - Egyéb

Vészhelyzeti megállapodás

A katasztrófa-elhárítás idejére szóló kölcsönös segítségnyújtásról írtak alá együttműködési megállapodást a Magyarországon működő, villamos energia elosztásáért és hálózat üzemeltetésért felelős regionális elosztócégek – közölte az EDF Démász, az E.ON Hungária csoport és az ELMŰ-ÉMÁSZ közös közleményben hétfőn az MTI-vel.

A dokumentumot az EDF Démász Hálózati Elosztó Kft., az ELMŰ Hálózati Kft., az ÉMÁSZ Hálózati Kft., valamint az E.ON Észak-, illetve Dél-dunántúli, valamint az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. képviselői írták alá.

Kiemelték: katasztrófa-elhárítás esetén a megegyezés értelmében a cégek speciális gépjárműveket, nagy értékű berendezéseket, és szakértő személyi állományukat bocsáthatják egymás rendelkezésére.

A közlemény idézi Gelencsér Lajost, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatóját, aki kifejtette: a megállapodást aláíró cégek partnerséggel, összefogással, az egyedi megoldások rendszerbe iktatásával tudnak felkészülni a rendkívüli időjárási helyzetek hatékony, gyors és biztonságos kezelésére.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.