close
Tovább terjeszkedik a Mol-csoport a szlovén piacon
Egyéb - Olaj

Tovább terjeszkedik a Mol-csoport a szlovén piacon

A Mol-csoport megnyitotta legĂşjabb, sajĂĄt arculatĂĄra ĂĄtalakĂ­tott benzinkĂştjĂĄt a szlovĂŠniai Dramlje-ban csĂźtĂśrtĂśkĂśn, jĂśvőre a csoport kĂśzel 10 milliĂł eurĂłt kĂŠszĂźl tovĂĄbbi terjeszkedĂŠsre kĂślteni SzlovĂŠniĂĄban, s cĂŠlja az, hogy legalĂĄbb 10 szĂĄzalĂŠkos rĂŠszesedĂŠst ĂŠrjen el az Ăźzemanyag kiskereskedelemben.

A Mol-csoport kĂśzlemĂŠnye szerint az esemĂŠnyen rĂŠszt vett Szent-IvĂĄnyi IstvĂĄn, MagyarorszĂĄg szlovĂŠniai nagykĂśvete, aki elmondta, hisz abban, hogy a csoport tovĂĄbbi befektetĂŠsek előtt nyitja meg az utat, s jelentős nĂśvekedĂŠsi lehetősĂŠgek ĂĄllnak a kĂŠt orszĂĄg kĂśzĂśtti gazdasĂĄgi kapcsolatok előtt.Piry LĂĄszlĂł, a Mol-csoport kiskereskedelem Ăźgyvezető-igazgatĂłja hangsĂşlyozta: Ăźzemanyagaikkal ĂŠs szolgĂĄltatĂĄsaikkal tovĂĄbb erősĂ­tik pozĂ­ciĂłjukat, ĂŠs megalapozzĂĄk a tovĂĄbbi terjeszkedĂŠsĂźket.

A Mol-csoport olajtermĂŠkek kis- ĂŠs nagykereskedelmĂŠvel 1996 Ăłta van jelen a szlovĂŠn piacon. A Mol Slovenia 1998-ban kezdte kiĂŠpĂ­teni benzinkĂşthĂĄlĂłzatĂĄt, az idĂŠn pedig jelentősen bővĂ­tette a TUS benzinkutjainak megvĂĄsĂĄrlĂĄsĂĄval, amely a harmadik legnagyobb tĂśltőĂĄllomĂĄslĂĄnc volt SzlovĂŠniĂĄban.Jelenleg a Mol 37 tĂśltőĂĄllomĂĄst műkĂśdtet SzlovĂŠniĂĄban, ami 7,2 szĂĄzalĂŠkos piaci rĂŠszesedĂŠst jelent. A szeptemberben ĂĄtvett benzinkutak kĂśzĂźl hatnĂĄl mĂĄr megtĂśrtĂŠnt az arculat ĂĄtalakĂ­tĂĄsa, a tĂśbbiĂŠ vĂĄrhatĂłan ĂŠv vĂŠgĂŠre fejeződik be.

Â