close
Modulrendszrű mikrogrid megoldás az ABB-től
Áram - Egyéb

Modulrendszrű mikrogrid megoldás az ABB-től

Az ABB egy modulrendszerű, skálázható, „automatikusan települő” (Plug and Play) mikorgrid megoldást dobott piacra, amely a decentralizált energiatermelés rugalmas technológia iránti erősödő keresletét kívánja kielégíteni – áll a cég közleményében. 

A költséghatékony konténeres megoldás az érett és feltörekvő piaccal rendelkező országoknak egyaránt érdekes lehet, mivel alkalmazása elősegíti a megújuló energiaforrások maximális kihasználását, és ezzel párhuzamosan csökkenti a függőséget az áramtermelésben használt fosszilis üzemanyagoktól.

Az ABB innovatív technológiája – a PowerStore Battery energiatároló akkumulátorrendszer, a dedikált Microgrid Plus vezérlőrendszer és a felhőalapú távoli szervizszolgáltatás segítségével – nemcsak távoli területek villamosenergia-ellátását tudja biztosítani, hanem költséghatékony szünetmentes áramforrást jelenthet a lakosságnak és az ipari vállalatoknak azokban az időszakokban, amikor a fő villamosenergia-hálózaton tervezett üzemszünet van, vagy váratlan áramkimaradás lép fel.

A mikrogrid üzemeltetéséhez szükséges összes berendezést – az ABB teljesítményátalakítóját és dedikált vezérlőrendszerét, a Microgrid Plust és az akkumulátoros tárolási rendszert konténerbe építették, aminek köszönhetően gyorsabb, könnyebb és biztonságosabb a telepítése. Az ügyfél választhatja meg a microgrid konfigurálását nap- és a szélenergia, a fő villamosenergia-hálózat energiája vagy dízel generátor által termelt energia integrálására az adott alkalmazás és a helyi viszonyok függvényében.

Az ABB kompakt kialakítású moduláris mikrogridje 4 előre tervezett változatban, az 50-től 4600 kW-ig terjedő teljesítménytartományban áll rendelkezésre a különböző ügyféligények kielégítésre. A standard, integrált funkcionalitások villamosenergia-hálózatra csatlakozó és nem csatlakozó üzemmódokat foglalnak magukba, amelyek között zökkenőmentesen történik az átváltás. A konténeres megoldást a könnyű szállíthatóság, a helyszíni gyors telepítés és üzembe helyezés szempontjainak figyelembevételével tervezték. Az üzemeltetést és a karbantartást felhőalapú távoli szervizrendszer segíti, amely jól példázza az ABB piacvezető szerepét az olyan úttörő technológiák fejlesztése és szállítása terén, amelyek a most zajló energetikai és Ipar 4.0 forradalom motorjai.