close
Megerősített készenlét az E.ON-nál
Áram - Egyéb

Megerősített készenlét az E.ON-nál

Az E.ON HungĂĄria Zrt. felkĂŠszĂźlt a rendkĂ­vĂźli hidegre ĂŠs havazĂĄsra,ehhez megerősĂ­tett kĂŠszenlĂŠtet biztosĂ­t, szĂźksĂŠg esetĂŠn alĂĄvĂĄllalkozĂłk bevonĂĄsĂĄval – kĂśzĂślte az energiaszolgĂĄltatĂł tĂĄrsasĂĄg.

Az E.ON kĂśzlemĂŠnyĂŠben emlĂŠkeztet arra, hogy az OrszĂĄgos MeteorolĂłgiai SzolgĂĄlat ĂĄltal a hĂŠtvĂŠgĂŠre előre jelzett rendkĂ­vĂźli nagy havazĂĄs, szĂŠl, hĂłfĂşvĂĄs okozhat előre nem lĂĄthatĂł Ăźzemzavarokat a hĂĄlĂłzatokon.Az időjĂĄrĂĄsi előrejelzĂŠsek alapjĂĄn az E.ON csoport egyeztetetta vĂŠdelmi bizottsĂĄgokkal ĂŠs a katasztrĂłfavĂŠdelemmel, felkĂŠszĂźlt a rendkĂ­vĂźli időjĂĄrĂĄsi helyzetre, ĂŠs az esetleges meghibĂĄsodĂĄsok minĂŠl gyorsabb elhĂĄrĂ­tĂĄsĂĄra. A tĂŠli rendkĂ­vĂźli időjĂĄrĂĄs tĂśbbfĂŠle mĂłdon okozhat Ăźzemzavart, ilyen, amikor a hĂł sĂşlya alatt, a viharos szĂŠllĂśkĂŠsek miatt a biztonsĂĄgi Ăśvezeten kĂ­vĂźlről fĂĄk dőlnek a hĂĄlĂłzatra, vagy elszakad az elektromos vezetĂŠk, kidől egy villanyoszlop – ismertette az E.ON.

A tĂĄrsasĂĄg hangsĂşlyozza: az elektromos vezetĂŠkek javĂ­tĂĄsi munkĂĄi sorĂĄn elsőbbsĂŠget ĂŠlveznek a nagy- ĂŠs kĂśzĂŠpfeszĂźltsĂŠgĹą hĂĄlĂłzatok, mert azzal egyszerre tĂśbb fogyasztĂł ellĂĄtĂĄsĂĄt lehet helyreĂĄllĂ­tani. EzutĂĄn kĂśvetkeznek a kevesebb szĂĄmĂş fogyasztĂłt ĂŠrintő helyi hibĂĄk. Nagy kiterjedĂŠsĹą Ăźzemzavar esetĂŠn előfordulhat, hogy a sok beĂŠrkező hĂ­vĂĄs miatt foglaltat jelez a hibabejelentő vonala, ez estben tĂźrelmet kĂŠrnek – hĂ­vta fel a figyelmet az E-ON.

Az E.ON Hungária Zrt. áramszolgáltató társaságai a Dunántúlon és a Tiszántúlon szolgáltatnak villamos energiát, gázszolgáltatói a Dunántúlon működnek. A cégcsoport közel két és félmillió ügyfelet lát el villamos energiával, és több mint fél millió ügyfeléhez juttatja el a gázt 15 megyében. A cégcsoport e mellett számos, 100 megawattnál kisebb kapacitású korszerű erőművet is működtet az országban. A vállalat jelentős szereplője a hazai hőpiacnak is, számos város és vállalat hőszolgáltatójaként és partnereként.

Â