close
Még mindig küszködnek a benzinhiánnyal Kínában
Blog - Egyéb - Olaj

Még mindig küszködnek a benzinhiánnyal Kínában

Egyre komolyabb fennakadĂĄsokat okoz KĂ­nĂĄban az ĂźzemanyaghiĂĄny. Ezt orvosolandĂł most az orszĂĄg egyik legnagyobb olajvĂĄllalata, a China Petrochemical Corporation, azaz a Sinopec csoport jelentette be, hogy a jelenlegihez kĂŠpest 80 ezer tonnĂĄval nĂśvelnĂŠ gĂĄzolaj importjĂĄt a hĂłnap vĂŠgĂŠig.

A tĂĄrsasĂĄg szeptember Ăłta 383 ezer tonna finomĂ­tott termĂŠket importĂĄlt, ebből mintegy 90 ezer tonna benzint ĂŠs 298 ezer tonna gĂĄzolajat.

A komoly kiesĂŠseket a belfĂśldi felhasznĂĄlĂĄsban tovĂĄbbi 316 ezer tonna finomĂ­tott termĂŠk importĂĄlĂĄsĂĄval kĂ­vĂĄnja megoldani a tĂĄrsasĂĄg, sőt ha mindez nem lenne elĂŠg, akkor a Sinopec piaci ĂĄron is vĂĄsĂĄrolna Ăźzemanyagot magĂĄncĂŠgektől.

A kormĂĄnyzat is megtesz mindent a hiĂĄny csĂśkkentĂŠsĂŠre: utasĂ­totta az olajcĂŠgeket, hogy nĂśveljĂŠk kibocsĂĄtĂĄsukat ĂŠs importjukat. A hiĂĄnyt nĂŠmileg enyhĂ­tette, hogy a magas olajĂĄrak miatt a kĂ­nai ĂźzemanyagĂĄrak is elszaladtak, Ă­gy gyakorlatilag a kereslet esett vissza, ĂĄm ez csupĂĄn kisebb segĂ­tsĂŠg.