close
Fogyasztóvédelem: célkeresztben a rezsicsökkentés
Áram - Egyéb - Gáz

Fogyasztóvédelem: célkeresztben a rezsicsökkentés

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság számára az idei év kiemelt témája a rezsicsökkentéssel kapcsolatos ellenőrzés. Csongrád megyében két energiaszolgáltatót bírságoltak meg hibás számlakép miatt az ellenőrök.

Radnóti Zoltán a Csongrád megyei kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyeletének vezető főtanácsosa közölte, az EDF Démász Zrt.-t hárommillió, a GDF Suez Zrt.-t tízmillió forintra bírságolták a hibás számlakép miatt. A döntés nem jogerős, mert mind a két cég fellebbezett – jegyezte meg, hozzátéve: a szolgáltatókat hivatalból vizsgálták, a rezsicsökkentés számszerű részére egyik szolgáltató ellen sem érkezett fogyasztói bejelentés.
A főtanácsos azt mondta, egyéb ügyekben – a számla összegével és a fogyasztás mértékével összefüggésben – a két szolgáltató ellen idén mintegy 25 panasz érkezett.

Radnóti Zoltán beszámolt arról, hogy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság számára az idei esztendő kiemelt témája a rezsicsökkentéssel kapcsolatos ellenőrzés. Ezért Járási Fogyasztóvédelmi Napok címmel indítottak rendezvénysorozatot, amelynek célja az, hogy a járási hivatalok munkatársait is felkészítsék a fogyasztóvédelmi jellegű kérdések megválaszolásra – ismertette.

Hozzátette: a tájékoztatósorozaton minden székhelyen a járási hivatalok munkatársai, az illetékességi területükön működő kereskedelmi és iparkamarák képviselői, illetve helyi vállalkozások képviselői és fogyasztók vesznek részt.