close
Fiatal tehetségeket támogat a Mol
Egyéb - Olaj

Fiatal tehetségeket támogat a Mol

Összesen 18 millió forint támogatást nyert eszközvásárlásra vagy útiköltségre 87 fiatal a Mol tehetségtámogató programjában.

Az idei támogatottak között van a 16 éves Dolfin Balázs csellista, több nemzetközi zenei verseny győztese, a Zeneakadémia különleges tehetségek előképzőjének hallgatója és a 10. Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpia csapata. A fiatal tehetségek a Budapest Music Centerben tartott, koncerttel egybekötött eseményen vehették az oklevelet Ónodi Eszter színésznőtől, a Mol Új Európa Alapítványának jószolgálati nagykövetétől és Felméry Lilitől, az operaház balerinájától, a program korábbi támogatottjától. A koncerten a program korábbi komolyzenei támogatottjai léptek fel Érdi Tamás zongoraművész társaságában.

A tehetségtámogató program fiatal és eredményes művészek, ifjú kutatók és sportolók fejlődését segíti. Számukra a felkészüléshez szükséges eszközök biztosítása, egy hangszer, sportszer megvásárlása vagy egy-egy verseny, mesterkurzus útiköltségeinek támogatása jelenti általában a legnagyobb segítséget – olvasható az összegzésben. A Mol közhasznú alapítványán keresztül 2006 óta karolja fel a fiatal tehetségeket, eddig mintegy 3000 sportoló, és művészeti vagy tudományos pályára készülő fiatal fejlődését segítette összesen több mint 380 millió forinttal.