close
Felfüggesztették a hűtőgépcsere-pályázatot
Egyéb - Hír - Világ - Hír

Felfüggesztették a hűtőgépcsere-pályázatot

Több mint 3000 pályázó jelentkezett az ügyfélkapun keresztül az Otthon Melege Program keretében meghirdetett háztartási nagygépek (hűtő- és fagyasztóberendezés) energia megtakarítást eredményező cseréjére. A nagy érdeklődés és a rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt az észak-alföldi régióban 2016. július 4-én határozatlan időre fel kellett függeszteni a pályázatot – tudatta közleményében a fejlesztési tárca. 

Az észak-alföldi régióban a nyugdíjas, illetve a nagycsaládos természetes személyek 2016. július 4-én, 13:00-ig nyújthatnak be a pályázatukat. A nagy érdeklődésre való tekintettel, az eredeti terveknek megfelelően a pályázat valamennyi nagykorú természetes személy számára elérhető lesz a régióban 2016. július 6.-án 8:00 órától. Az érdeklődők 2016. július 6.-án 8:00-10:00 óra között nyújthatják be pályázataikat, így a pályázati lehetőségtől senki sem esik el – jelzi közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. 

A Pályázati Útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban. A benyújtott pályázatokkal kapcsolatos kommunikáció a pályázati portálon (https://hgcs-2016.nfsi.hu/) keresztül lehetséges.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A támogatások felhasználásával jelentősen javulhat a lakossági energia-felhasználás hatékonysága, csökkenhet a hazai szén-dioxid-kibocsátás, mindez nagymértékben hozzájárul a hazai klímavédelmi és energiahatékonysági célok eléréséhez – olvasható a tárca közleményében. 


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.