close
Az OMV megveheti az Aral kutakat
Egyéb - Olaj

Az OMV megveheti az Aral kutakat

A versenyhivatalok jóváhagyták, hogy az OMV megvásárolja az Aral szlovákiai és magyarországi kútjait. A két országban összesen 66 Aral töltőállomást vásárolt meg az OMV – írja a Népszabadság. Az OMV keddi közleménye szerint ezzel elhárultak az akadályok a magyarországi és a szlovákiai Aral üzemanyagtöltő állomások átvétele elől.

Az OMV az Aral kutak megvásárlásával jelentősen növeli piaci szerepét, és középtávon el szeretné érni a 20 százalékos piaci részesedést. Az oszták céh az 55 Aral töltőállomással 11 százalékos piaci részesedését 16 százalékra növeli, benzinkútjai számát pedig 167-re.

A megszerzett töltőállomások forgalma 2002-ben 180 millió liter volt, ami állomásonként átlagosan 3,3 millió litert jelent, az OMV magyarországi kútjainak átlagos éves forgalma 2,1 millió liter.

A magyar piacot – beleértve Budapestet vonzáskörzetét is – közvetlenül a schwechati finomító és az OMV csepeli raktára látja el. Az OMV Szlovákiában 11 Aral üzemanyagtöltő állomást vesz át, ezzel ottani kútjainak száma 80-ra, piaci részesedése 13 százalékról 16 százalékra bővül.


Többnyire kérdőmondatokat használok, csillagásznak, atomfizikusnak készültem, de végül újságíró lettem. Húsz éve foglalkozom energiaügyekkel. Tizenhét éve, egy programozó barátommal alapítottuk az energiainfo-t, mindazoknak, akiket nemcsak a "mi" érdekel, hanem a "hogyan" is. Hiszek benne, hogy a kételkedés, és a nyitottság visz előbbre.