close
A Mol-csoport segítséget nyújt a horvát gázellátás stabilizálása érdekében
Egyéb - Gáz

A Mol-csoport segítséget nyújt a horvát gázellátás stabilizálása érdekében

A Mol-csoporthoz tartozĂł MMBF kereskedelmi kĂŠszletĂŠben mĂŠg voltak szabad tartalĂŠkok, ĂŠs a kĂśzelmĂşltban ĂĄtadott nagykapacitĂĄsĂş horvĂĄt-magyar fĂśldgĂĄzvezetĂŠken keresztĂźl az FGSZ – szintĂŠn a Mol csoport tagja – segĂ­tsĂŠget tudott nyĂşjtani HorvĂĄtorszĂĄgnak, illetve az INA-nak – kĂśzĂślte PĂĄnczĂŠl Andrea, a Mol magyarorszĂĄgi kommunikĂĄciĂłs igazgatĂłja.

Amikor az INA segĂ­tsĂŠget kĂŠrt tőlĂźnk, nem volt kĂŠrdĂŠs, hogy minden tőlĂźnk telhetőt megteszĂźnk. TermĂŠszetes, hogy egymĂĄsra tĂĄmaszkodunk ebben a nehĂŠz helyzetben – mondta PĂĄnczĂŠl Andrea.

A horvát olaj- és gázipari vállalat, az INA kedden bejelentette, hogy technikai okok miatt csökkentette gázkitermelését az észak-adriai térségben, s egyben korlátozta a nagyfelhasználók gázellátását a kiemelt lakossági és közösségi felhasználók zavartalan kiszolgálása érdekében. Ezt követen a horvát földgázkereskedő vállalat, a Prirodni Plin a Molhoz fordult segítségért. Az FGSZ napi 2 millió köbméter gázt szállít Horvátországba várhatóan a hét végéig.

Â